Profesorul Alexandru Rafila spune că prioritate la vaccinare vor avea copiii şi persoanele în vârstă, personalul medical, dar şi cei care au şi alte boli asociate.

”Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin.

Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de prețul de producție.

Este bine că există o rezervare a unei cantități din partea UE, știu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiți.

Este vorba de tranșe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variațiile de temperatură, trebuie asigurat lanțul de frig, atât în timpul transportului, cât și al depozitării, al distribuţiei ulterioare.

Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, citat de Mediafax.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a afirmat că un vaccin ar putea fi gata la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru. 20 dintre ele au intrat în faze avansate de testare.

 

(Visited 479 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.