Actualitate

Răsăuțeanu mai câștigă un proces cu „prefectul-colivă”. Constănțenii suferinzi de depresie primesc 3.000 lei pentru psiholog și tratament

Scris de 
 pe data 
25 martie, 2024

După ce instanța de judecată a decis că prefectul-colivă al județului Constanța a blocat abuziv și nelegal proiectul Bebe Trusou, iată că a venit rândul și proiectului STOP Depresia să fie deblocat tot de judecători. Tribunalul Constanța a constatat că proiectul menit să ajute persoanele suferinde de depresie, blocat de Prefectul Silviu Coșa, este legal.

Ambele proiecte fuseseră anulate de prefect pe motiv că au fost inițiate de Costin Răsăuțeanu, consilieri local PSD.

Concret, proiectul prevede un sprijin financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie acordat persoanelor care se confruntă cu această boală. Practic, persoanele care suferă de depresie pot solicita sprijin financiar în sumă de 3.000 lei pentru a plăti consultațiile la specialist (psiholog, psihiatru etc) și tratamentul prescris de aceștia.

„În primă instanță, atacul prefectului Constanței la adresa proiectului PSD a fost respins și am încredere că în litera și spiritul legii așa se va întâmpla și la recurs. Am gândit proiectul „STOP DEPRESIA – Împreună pentru o comunitate sănătoasă”, pentru a veni în sprijinul constănțenilor afectați de această boală a secolului. Depresia NU este un moft, este o boală cruntă, invizibilă!”, a declarat consilierul PSD Costin Răsăuțeanu.

Î

Actualitate