Echipa noastră de investigații a reușit să scoată la iveală motivele reale pentru care celebrul Pod de la Butelii încă nu este gata.

Deși constănțenii cred că este vorba despre incompetență, mânării, mulți nepoți implicați sau alte acte de corupție, motivul real pentru care lucrările de reabilitare sunt prelungite peste termenul de finalizare promis este mult mai simplu: autoritățile locale și inginerii constructori implicați în proiect nu reușesc să se pună de acord și să stabilească unde mai exact pe pod vor fi așezate miile de butelii.

De când am preluat acest proiect al Podului de la Butelii, prima probelmă pe care ne-am ridicat-o a fost simplă: unde vom amplasa buteliile, fraților?! Noi am venit cu mai multe propuneri către Primărie, însă domnul primar Făgădău spune, sfătuit de consilerii lui specialiști în toate domeniile, că nici o idee nu e bună“, ne-a declarat Manole Francmeisăn, unul dintre ingineri. „Nici nu vreau să mă gândesc ce am fi făcut dacă se numea Podul de la Frigidere sau Podul lui Dumnezeu.

Potrivit inginerilor, Decebal Făgădău ar fi propus chiar ca buteliile să fie amplasate pe mijlocul drumului, pe toată lungimea podului, pentru delimitarea sensurilor de mers. „O idee bună, am zis noi, dar cum facem ca să ne asigurăm că nu le fură nimeni a doua zi după ce le-am montat?“, a mai spus inginerul.

Soluția salvatoare ar putea să vină chiar de la unul dintre muncitori. „Cine dracu’ spune că trebuie să punem butelii pe pod!? Nu putem să-l lăsăm fără?“, a ridicat problema nea’ Titi. Cu toate acestea, ideea lui nu este tocmai agreată de ingineri și reprezentanții Primăriei. „Ce dracu’, dom’le… Noi avem ani de școală și pregătire în spate. Nu putem să ținem cont de astfel de aberații de la un muncitor despre care nici nu știm dacă e calificat sau nu. Să fim serioși“. a mai completat unul dintre ingineri.

Cu toate acestea, pe căi obscure, surse din Primăria Constanța ne-au informat că cei de la Confort Urban fac lobby pentru înlocuirea buteliilor cu ficuși în ghivece, pentru că, cităm: „dă mult mai bine și putem să schimbăm și numele ăla comunist și să-i spunem Podul de la Ficuși.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 2.261 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.