Atât inițiatorul proiectului, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, cât și consilierii PSD s-au abținut de la votarea proiectului.

Consilierii din opoziție au votat pentru și au susținut că aceasta a fost o scenă cu scop politic pusă la cale de Țutuianu, care ar fi putut să retragă proiectul de pe ordinea de zi.

Motivul abținerii, potrivit lui Horia Țuțuianu, este acela că se dorește evitarea cheltuielilor din bugetul Consiliului Județean (CJC) și obținerea de fonduri de la ministere.

Am avut discuții la Ministerul Culturii, la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Fondurilor Europene și la Compania Națională de Investiții, să găsim o soluție de finanțare, ca să nu cheltuim din banii CJ-ului.

Dacă nu reușim până în luna septembrie să găsim surse de finanțare, să atragem niște bani pe fonduri europene sau de la Ministerul Dezvoltării, atunci îl vom face din bugetul CJ-ului.“, a declarat Țuțuianu la finalul ședinței.

Țuțuianu a precizat că proiectul va fi din nou adăugat pe ordinea de zi în luna septembrie.

Teatrul de Vară „Mamaia“ din complexul Perla, ce ani la rând a găzduit festivalul de la Mamaia, se află în prezent într-o avansată stare de degradare. Lăsată în paragină de administrațiile locale, clădirea este la un grad de deteriorare fiind aproape la un pas de colaps.

Începerea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea teatrului au fost anunțate la începutul acestui an de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz. A fost elaborat proiectul, iar în ședința de astăzi ar fi fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Potrivit lui Palaz, valoarea proiectului, ce include și copertina, fiind o locație destinată evenimentelor în aer liber, ajunge la aproximativ 3 milioane de euro.

 

(Visited 189 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.