Umor

Reacţie promptă a Jandarmeriei la cutremur. Au scos pulanele şi au bătut pământul până s-a potolit

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
28 octombrie, 2018

Probabil că cutremurul din noaptea de 27 spre 28 octombrie ar fi fost chiar unul devastator dacă mii de jandarmi din toată ţara nu ar fi primit ordin să intervină şi să oprească fenomenul.

Jandarmeria acţionează imediat atunci când este vorba despre agitaţie. Fie că e un grup de protestatari, fie că e unu’ care agită un cocktail sau chiar pământul care, încă nu înţelegem de ce, se mai agită din când în când“, ne-a explicat un domn îmbrăcat în fucsia, coordonatorul întregii acţiuni din teren. „Orice formă de agitaţie trebuie oprită!

Specialiştii spun că pământul a fost luat prin surprindere de acţiunea jandarmilor şi că nu se aştepta. Aceştia sunt de părere că seismul ar fi ajuns lejer undeva pe la 7,8 grade pe Richter dacă nu ar fi existat intervenţia Jandarmeriei Române.

Pur şi simplu l-au potolit! A fost extraordinar. Imaginaţi-vă 20.000 de jandarmi care în acelaşi timp dau cu pulanele în tine. Poţi să fii tu şi Jupiter, te potoleşti şi-ţi vezi de ale tale“, spune seismologul Dimitrie Bazaconie. Acesta este de părere că pe viitor, datorită jandarmilor, pământul se va gândi de două ori înainte să se agite.

De asemenea, profesionişti de la Situaţii de Urgenţă spun că este foarte important ca în timpul unui cutremur să staţi sub cadrul unei uşi sau să vă ghemuiţi sub un birou, să vă scoateţi telefonul şi să faceţi glume tâmpite pe Facebook.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate