Proiectul are ca scop revizuirea articolului 48 din Constituția României, astfel încât acesta să prevadă că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat decizia Parlamentului într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, menționând că  referendumul în acest sens va avea loc pe 7 octombrie, chiar dacă data oficială ar trebui stabilită de Guvern.

Totodată, Dragnea a precizat că va participa cu siguranță la scrutin și va vota fără pentru familia tradițională.

Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituției privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie și va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societății românești.

Am susținut organizarea acestui referendum și voi participa cu siguranță la scrutin.

Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinței poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită.

Nu va fi un vot pentru sau împotriva cuiva, pentru sau împotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim să arate societatea în care trăim.

Eu voi vota fără ezitare pentru familie, în sensul ei tradițional, pentru că, în opinia mea, valorile tradiționale reprezintă rădăcinile unei națiuni”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

 

(Visited 352 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.