Timp Liber

Regata Cupa „Concret“, ediția a III-a. Două zile de competiție cu veliere pe lacul Siutghiol

Regata Cupa „Concret“ revine la Constanța cu cea de-a III-a ediție. Vor fi două zile de competiție nautică la care vor participa peste 30 de sportivi și pasionați ai sporturilor cu veliere. Accesul publicului este gratuit.

Scris de 
 pe data 
5 august, 2021

Ediția a III-a a Regatei Cupa „Concret“ se va desfășura în zilele de sâmbătă, 7 august și duminică, 8 august. Devenit un element reprezentativ pentru Cupa „Concret“, și concursul din acest an este dedicat memoriei lui Alexandru Ion și Gică Negreanu.

Competiția se va bucura și de prezența componenților lotului național de yachting, concursul fiind un preambul pentru Campionatul Național de Yachting, ce va avea loc în perioada 20 – 30 august tot pe apele lacului Siutghiol.

Regata „Concret“ se va desfășura după regulile RRS World Sailing Racing. Pe parcursul celor două zile vor concura șase cluburi de yachting și se vor desfășura cinci curse împărțite pe trei clase: Optimist, Laser 4,7 și Laser Radial.

Pentru ziua de sâmbătă sunt programate trei curse, iar pentru duminică două, startul fiind anunțat pentru ora 11.00. Traseul de concurs este pe lacul Siutghiol, zona „Groapa mare“. Organizatorii anunță că vor fi păstrate toate normele de siguranță.

Alexandru Ion, cunoscut în lumea veliștilor drept Sandu Mortu, a fost multiplu campion național la clasa FD (Flyng Duchman- Olandezul Zburator), membru al lotului național al României, câștigător a numeroase concursuri naționale și ințernaționale. De asemenea, Alexandru Ion a fost antrenor emerit de lot național și președinte al colegiului de antrenori din România.

Gică Negreanu, personalitate marcantă în lumea sporturilor de navigație, a fost pasionat și un susținător înfocat al yachtingului și al copiilor care practică acest sport. Gică Negreanu a sprijinit material și moral zeci de sportivi constănțeni, membrii ai loțului național și ai cluburilor locale.

Regata „Concret“ este patronată de familia Kaunz, proprietara lanțului Amanet Concret, organizată cu ajutorul Nautic Yachting Club și sub egida Federației Romane de Yachting.

Actualitate