Administraţie

Regulamentul de acces în Piața Ovidiu rămâne suspendat. Primăria a pierdut contestația

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins contestația depusă de Primărie împotriva deciziei de suspendare a regulamentului de acces în zona peninsulară a orașului, ce prevedea restricții auto în centrul istoric.

Scris de 
 pe data 
12 decembrie, 2019

Amintim că în luna martie 2019, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, monta în zona peninsulară noile indicatoare rutiere. Noul regulament de acces prevedea ca centrul istoric să fie separat în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile, iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

În luna aprilie 2019, Asociația „Piața Ovidiu” a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară, solicitând suspendarea acestuia și revocarea Hotărârii de Consiliu Local Constanța 371/27.09.2018.

În luna iunie, instanța dădea dreptate Asociației. Magistrații Tribunalului Constanța au decis suspendarea actului administrativ, pronunțarea fiind executorie. Cu alte cuvinte, mașinile parcarte în zona peninsulară nu mai pot fi ridicate.

Tot în luna iunie, o altă decizie favorabilă pentru Asociația „Piața Ovidiu” a fost dată și de Curtea de Apel, care a dispus suspendarea executăriil HCL 371.

Primăria Constanța a atacat decizia, iar pronunțarea a venit în cursul zilei de miercuri, 11 decembrie. Magistrații au respins contestația Primăriei Constanța, ceea ce înseamnă că decizia de suspendare a regulamentulu de parcare în zona peninsulară rămâne valabilă.

 

Actualitate