Eveniment

Revolta polițiștilor se apropie. „Va fi cel mai mare protest al polițiștilor organizat vreodată în România”

Acțiune fără precedent a polițiștilor români. Toate sindicatele reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne și-au dat mâna și pregătesc cel mai mare protest al polițiștilor din ultimul deceniu.

Scris de 
 pe data 
3 martie, 2018

Astăzi, a fost semnat un protocol comun între FSNPPC, FSDPR, Federația Sed Lex, Federația Publisind, Federația Forța Legii, Sindicatul Diamantul și SNPR, prin care se stabilește calendarul acțiunilor de protest a polițiștilor din întreaga țară.

„Suntem în măsură să va informăm că azi, 03.03.2018, reprezentanții federațiilor sindicale din Ministerul Afacerilor Interne au convenit asupra unui program comun de proteste care urmează să aibă loc în această lună. Este o premieră absolută dar și o stare de normalitate care ar trebui să existe între organizațiile sindicale atunci când obiectivul e comun. Dincolo de asperitățile unor lideri care încă vor să trăim în trecut și care nu văd că lucrurile se schimbă în jurul lor, reținem că data de 24 martie 2018 va fi reprezentată de cel mai mare protest al polițiștilor organizat vreodată în România”, se arată în anunțul postat de Sindicatul Europol.

„Așadar, dacă până la data de 15 martie 2018, nu vom fi chemați la negocieri de către primul ministru al României, pentru modificări legislative care să permită plata orelor suplimentare, plata muncii prestate în zilele de repaus și de sărbători legale cu 100%, încadrarea agenților pe coeficienții de salarizare specifici studiilor superioare și nu ni se va aplica grila de salarizare începând cu 1 iulie 2018, așa cum se întâmplă deja la alte categorii de bugetari, pe 24 martie 2018, toate organizațiile sindicale vor depune eforturi pentru a aduce un număr cât mai mare de polițiști în fața MAI să ne asigurăm că vocea polițiștilor nu a fost uitată de acest Guvern.

Este evident că în funcție de unitatea de care vom da dovadă, revendicările noastre vor putea fi materializate. De asemenea, ne punem speranța că la nivelul județelor, reprezentanții sindicali vor colabora între ei, indiferent de sindicatul din care fac parte, pentru a putea pregăti detaliile organizatorice. Noi vom denumi această acțiune de amploare #RevoltaPolițiștilor tocmai pentru că toți trebuie să înțelegem că este un demers comun, al tuturor sindicatelor pentru polițiști”, se mai arată pe siteul www.sindicateuropol.ro

 

Actualitate