Actualitate

REVOLTĂTOR! Un bărbat ajuns la spital cu răni grave a murit după ce medicii l-au internat la… psihiatrie

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, rănit grav după ce a fost bătut de un vecin, a murit plimbat între spitale, după ce medicii au considerat că victima ar trebui internată într-un spital de psihiatrie, informează digi24.ro.

Scris de 
 pe data 
18 septembrie, 2019

Ajuns în stare gravă la Spitalul din Alexandria după ce a fost bătut crunt de un vecin, Ion Mămăligan a fost ținut legat de pat timp de patru zile, după care a fost transportat la un spital de psihiatrie cu diagnosticul: etilism cronic. După 12 zile în care a fost plimbat între 3 spitale, pacientul a decedat.

Bărbatul a primit, inițial primele îngrijiri  la spitalul din Videle, a fost transferat la Spitalul Judetean din Alexandria, unde familia spune că ar fi fost sedat timp de 4 zile și legat de pat. După această perioadă, pacientul a fost trimis la psihiatrie pe motiv că era agitat, iar pe biletul de ieșire fusese strecurat un diagnostic de care familia a rămas uimită pentru că nu avea nicio legătura cu realitatea: etilism cronic.

Directorul medical al Spitalului Alexandria, Cristina Marcovici, a declarat pentru Digi24 că bărbatul „prezenta stări de agitație psihomotorie și stări de acalmie, motiv pentru care s-a hotărât transferul către o clinică de psihiatrie”.  Astfel, cu capul spintecat în urma bătăii, victima a ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia, o comună care se află la 4 kilometri de Alexandria, unde medicii au nu au vrut să îl primească pe motiv că nu era un caz psihiatric.

„ Am vorbit în UPU. I-am spus: domnule, bolnavul e purtat între noi și voi de „n” ori. El a fost bătut avea o plagă, avea urechea aici cu sânge. Şi l-am trimis pentru reevaluare. Nu aveau salvări. Am zis, domne, e o urgenţă. Pe targă l-au luat, pe targă l- au adus. Seara la 9 fără ceva îl aduc înapoi, tot aşa. Zic, dacă bolnavul e aşa de bine, cum a zis nu ştiu cine, de ce nu l- aţi trimis acasă pe picioare, dacă e foarte bine din punctul vostru de vedere”, a declarat unul dintre medicii de la spitalul de psihiatrie.

Deoarece rănile păreau grave, medicii psihiatrii decid să îl retrimită din nou la Spitalul din Alexandria pentru consult la chirurgie. Abia după patru zile, Ion Mămăligan este primit spre internare. După alte cinci zile, își dădea ultima suflare pe patul spitalului din Alexandria.

Foarte curios, pe certificatul de deces al bărbatului a fost trecut: „cauze neprecizate”, deși el a fost adus la spital cu răni grave suferite în urma unei agresiuni și plimbat apoi, timp de 12 zile, la un spital de psihiatrie.

Reportajul complet îl puteți găsi pe digi24.ro.

 

Actualitate