Umor

Revoluționar! Elevii de la Mircea nu vor mai primi note, ci doar două calificative „O” și „M” (Olimpic și Machedon)

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
3 februarie, 2022

Colegiul Mircea cel Bătrân revoluționează sistemul de evaluare și notare al elevilor. Începând de luni, elevii nu vor mai fi notați cu banalele note de la 1 la 10, ci vor fi evaluați doar cu două calicative: „O” și „M”. Ideea aparține corpului prefesoral, care spune că în școală sunt doar două categorii de elevi.

„Dacă la alte licee există elevi de nota 10, elevi mediocri sau elevi slabi, la Mircea nu poate fi vorba despre așa ceva. Noi avem doar două tipuri de elevi: olimpici și machedoni. Și cum și unii și alții primesc automat doar nota 10 pentru a menține artificial prestanța Colegiului, nu mai exista nicio formă de diferențiere a celor două categorii. Astfel, când cadrul didactic evaluează elevul, se uită în catalog la nume și spune: „Ghini, Mitel! Alju M”. Dacă e olimpic, îi spune: „Bravo Gavrilaș. Se putea și mai bine, dar nu ai calitățile lui Mitel. Ce e tac-tu?””, spune profesorul de fizică Mihnea Creieraș.

Acesta mărturisește că au mai existat și alte tentative asemănătoare, dar nu au putut fi aplicate deoarece erau descriminatorii.

„În funcție de capacitatea intelectuală a copiilor, am încercat să facem două grupe: Săraci și Bogați. Dar a ieșit scandal, că la Săraci aveau toți elevii BMW și Mercedes, iar la Bogați îi primeam doar pe cei cu Masserati și Porsche. Am mai avut și doi elevi cu Audi și VW, dar i-am transferat rapid la Traian”, a mai spus prof. Creieraș.

Revenind la cele două calificative, O(limpic) și M(achedon), ele vor face o diferențiere clară și îi va motiva și mai mult pe olimpici să muncească pentru a ajunge la nivelul machedonilor.

Actualitate