Educaţie

Rezultatele repartizării în clasa a IX-a. Cu cât s-a intrat la liceele de top din Constanța

Astăzi, 9 iulie 2018, Ministerul Educației Naționale (MEN) a publicat rezultatele așteptate de toți absolvenții ciclului gimnazial care au susținut, în urmă cu o lună, examenul de Evaluare Națională.

Scris de 
 pe data 
9 iulie, 2018

Este vorba despre rezultatele repartizării computerizate la licee, realizate în urma cântăririi mediilor candidaților în raport cu opțiunile completate de aceștia pe fișa de înscriere.

Astfel, în județul Constanța, elevii cu cele mai mari medii au fost admiși la COLEGIUL NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN”, specializarea matematică-informatică, în cadrul căreia ultima medie de admitere a fost 9.68. Totuși, ultima medie de admitere la acest liceu  s-a înregistrat la specializarea științe sociale și a fost 9.42.

Rezultate foarte bune s-au înregistrat și la liceul LICEUL TEORETIC „OVIDIUS” CONSTANŢA, unde ultima medie de admitere pentru specializarea matematică-informatică a fost 9.40, iar ultima medie de admitere pe liceu a fost de 8.93.

În fruntea clasamentului se mai află LICEUL TEORETIC „TRAIAN” CONSTANŢA, în cadrul căruia ultima medie a fost 8.92, COLEGIUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU” CONSTANŢA (ultima medie: 8.41) și LICEUL TEORETIC „DECEBAL” CONSTANŢA (ultima medie: 8.15).

În ceea ce privește media de admitere în funcție de specializarea pentru care au optat elevii, în cadrul COLEGIULUI NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN”, la specializarea matematică-informatică, ultima medie admisă a fost 9.68, în vreme ce, la specializarea științe ale naturii, ultima medie a fost 9.45, iar al specializarea științe sociale ultima medie a fost 9.42.

În același timp, la LICEUL TEORETIC „OVIDIUS” CONSTANŢA, ultima medie de admitere la specializarea matematică informatică a fost 9.40, iar ultima medie la specializarea științe ale naturii a fost 8.93.

Totodată, în cadrul LICEULUI TEORETIC „TRAIAN” CONSTANŢA, cea mai mică medie admisă la specializarea matematică-informatică a fost 9.11, în vreme ce, ultima medie cu care s-a intrat la specializarea științe ale naturii a fost 8.95, iar la filologie 8.92.

Viitorii liceeni vor depune dosarele de înscriere la unitățile de învățământ în cadrul cărora au fost admiși în perioada 10 – 13 iulie 2018, urmând ca liceele să transmită situația locurilor rămase libere în data de 13 iulie 2018.

Ulterior, în perioada 16 – 18 iulie, Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute în această primă etapă de repartizare.

 

Actualitate