Surse judiciare au dezvăluit pentru Libertatea că Răzvan consumase cocaină, drog descoperit în organismul său în urma testării salivei sale prelevată cu ajutorul unui aparat programat să detecteze opt tipuri de stupefiante și de medicamente.

E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanțe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy și canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanșă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidențiat prezența cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar și în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, au explicat surse judiciare, citate de Libertatea.

Acest gen de teste nu sunt însă acceptate ca probe la dosar decât după ce sunt confirmate de rezultatele analizelor de laborator efectuate pe mostre de sânge. Testele rapide efectuate cu acest sistem de analiză a drogurilor sunt însă un indicator solid, o pistă pentru investigatori. De altfel, proba de sânge recoltată de la Răzvan Ciobanu a fost trimisă la IML Mina Minovici unde va fi examinată.

Reacții: „Inconștiența creatorului de modă l-a ucis“

Designerul Răzvan Ciobanu (43 de ani) a murit, duminică noaptea, pe 29 aprilie, într-un accident rutier produs în localitatea Săcele din județul Constanța. Mașina, un Range Rover, nu se afla în proprietatea creatorului de modă. Expertiza preliminară a autoturismului în care și-a pierdut viața Răzvan Ciobanu arată că acul vitezometrului s-a oprit la 126 de kilometri pe oră atunci când s-au declanşat şi airbag-urile.

Împrejurările în care s-a produs accidentul a stârnit o serie de reacții în mediul online.  Unele dintre acestea scot în evidență faptul că Ciobanu a condus într-un mod care putea fi periculos și pentru alții.

După opinia mea, foarte subiectivă, de șofer, discuția ar trebui să fie: cam câți oameni nevinovați ar fi putut omorî și cam câți trebuie să mai moară pentru ca astfel de inconștienti să nu mai fie lăsați să conducă?“, a scris jurnalistul Mircea Marin pe contul său de Facebook.

Tragedia putea fi cu mult mai mare. Range-ul de 2 tone se putea înfige într-un Logan și să îi omoare pe toți. Range-ul de 2 tone putea ateriza într-o casă de aia de chirpici și să îi omoare pe toți din ea.

Inconștiența creatorului de modă l-a ucis. Să te urci obosit, după ce ai consumat substanțe interzise, noaptea, într-o mașină de 2 tone, fără centură, să pornești la drum lung este crimă.

Răzvan a murit, lumea îl plânge, problema este că sunt mii de Răzvani în această lume care weekend de weekend se fac praf în cluburi și se urcă în mașini de 2 tone și pornesc în căutare de victime“, a scris și antreprenorul Tudor Galoș.

Sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca in locul copacului lovit ar fi fost o masina cu vreo 5 oameni in ea, o familie cu 3 copii… Ce sansa ar fi avut ei? Ca el avea o masina rezistenta, nu? N-are decat sa se odihneasca in pace, sper doar ca Dumnezeu nu ii va da carnet de conducere! Si da, lucrurile astea se petrec pentru ca legea nu exista in Romania. Intr-un stat condus de hoti nu se poate respecta legea. Politia rutiera este o gluma, nu face nimic pentru a proteja soferii care circula corect. Chiar nu stiu de ce dracu’ ii mai platim“, a mai scris un bărbat într-un comentariu.

 

(Visited 2.322 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.