IGSU a anunțat îmbunătățirea sistemului RO-Alert pentru municipiul Constanța. Acesta va emite mesaje de avertizare tuturor constănțenilor aflați în trafic, de fiecare dată când un autovehicul cu numere de Tulcea intră în oraș.

Populația va fi avertizată asupra pericolului de producere de ambuteiaje, tamponări și blocări de drumuri.

Maiorul Gimi Frecuțescu spune că se impunea un asemenea sistem în condițiile în care șoferii tulceni nu sunt obișnuiți cu regulile de circulație. „Anul trecut, 70% din sensurile giratorii au fost blocate de șoferi cu numere de TL care nu știau ce să facă. Avem un record de 57 de minute la o șoferiță tulceancă în sensul giratoriu de la Vivo. Acolo unde vedeți un drum blocat în Constanța, de fapt e un șofer de Tulcea indecis sau rătăcit. E bine ca populația să știe pentru a evita acele zone”, a declarat maiorul.

Sistemul va emite o alertă cu numărul, marca mașinii și eventuale sfaturi de evitare și rute ocolitoare.

Potrivit Poliției Române, 96% din șoferii din Tulcea au făcut școala de șoferi cu celebrul barcagiu Nea Caisă, iar examenul l-au luat cu pește. Acestora nu li s-au predat noțiuni tehnice precum: ordinea de trecere la semafor, pătrunderea în sensul giratoriu, semnificația indicatoarelor rutiere sau de ce e necesar să semnalizăm.

Sistemul RO-Alert va intra în funcțiune de sâmbără, 31 iulie 2021.

(Visited 7.239 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.