Actualitate

Rusia a atacat Ucraina. 5 avioane rusești și un elicopter, doborâte în primele ore. Întreaga flotă ucraineană a fost distrusă

Președintele Vladimir Putin a anunțat în această dimineață o operațiune militară specială în Ucraina. La scurt timp, au început bombardamentele, inclusiv în capitala Kiev.

Scris de 
 pe data 
24 februarie, 2022

Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit.

În Mariupol, şapte clădiri rezidenţiale au luat foc, un obuz a lovit aerodromul Kramatorsk. În Luţk, postul pompierilor a fost avariat, nimeni nu a fost rănit. În urma bombardării aerodromului, o persoană a fost rănită. La Poltava a fost semnalat un „raid aerian”. Incendiu în depozitele militare din sat. Raduşinţi (regiunea Poltava). La Hmelniţki, un obuz a lovit pista unui aerodrom militar. În Nijin, şase oameni s-au trezit sub dărâmăturile de pe aerodrom, se lucrează pentru eliberarea lor.

O unitate militară din Kamenka Buzskaia, din regiunea Liov, a fost bombardată. La Ivniţa, în regiunea Jitomir, un obuz a lovit un complex militar. În Ivano-Frankivsk, un obuz a lovit o unitate militară.

Armata ucraineană spune că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter deasupra Donbassului, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. „Conform informaţiilor comandamentului Forţelor Mixte, astăzi, 24 februarie, 5 avioane şi un elicopter al agresorilor au fost doborâte în zona OS ”, se arată în mesaj.

Cotidianul Wall Street Journal spune că sute de militari ucraineni se crede că ar fi fost uciși, în atacul Federației Ruse, citând surse oficiale.

Alte imagini apărute pe rețelele sociale arată lansarea unor rachete BM-30 „Smerch” din Rusia spre Ucraina, zona Belgorod, în nordul Ucrainei.

De asemenea, în alte imagini video poate fi observată baza militară de la Marea Neagră a forțelor navale ale Ucrainei, atacată și avariată de forțele ruse.

„Astăzi, 24 februarie, la ora 5.00 Forțele Armate ale Federației Ruse au început bombardamentul intensiv al unităților noastre din est și au lansat și lovituri cu rachete-bombă pe aeroporturile din Borîspil, Ozerne, Kulbakino, Ciuhuiiv, Kramatorsk, Ciornobaiivka, și așa mai departe asupra unor obiective militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Totodată, agresorul a lansat bombardamente de artilerie ale teritoriului și așezărilor Ucrainei de-a lungul frontierei de stat.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei luptă împotriva atacului aerian. Forțele de apărare ale statului sunt pregătite de luptă, ocupate și mențin poziții defensive. Situația este sub control.

Informațiile despre parașutarea trupelor rusești la Odesa nu sunt adevărate”, transmite Statul Major al Forțelor Armate.

Serviciul de Frontiera din Ucraina spune că Belarusul atacă, altături de Rusia, Ucraina. Sunt folosite artilerie, echipamente grele și arme de foc.

Atacurile de la frontieră au loc dinspre nord, est și sud, dinspre Rusia, Belarus și Crimeea.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au vorbit joi la telefon, potrivit agenției de presă de stat.

Conducerea militaro-politică a Ucrainei este paralizată, trupele sunt complet demoralizate. Nici măcar nu au declarat război. „Războiul durează de o oră și jumătate și Forțele Armate ale Ucrainei au fost deja complet învinse”, spun surse citate de presa de la Kiev.

Surse militare declară că întreaga flotă ucraineană ar fi fost distrusă.

Actualitate