Proiectele se desfășoară în parteneriat cu Guvernul României, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și vizează completare flotei noii companii de transport a Municipiului Constanța.

Compania, care va lua locul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, se va numi CT BUS și va avea 155 de atobuze, atât electrice, cât și diesel.

Le-am propus consilierilor un parteneriat prin care să completăm până la 155 de autobuze flota acestei noi companii, avem 104 de aubobuze deja contractate, autobuze diesel, euro 6, cel mai înalt standard de protecție al mediului existent pe piață și alte 41 de autobuze electrice cu dimensiune de 12 și 10 metri pentru că știți foarte bine, la anumite ore nu avem o încărcare foarte bună pe autobuze”, a precizat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Primarul speră ca viitoarele condiții ale transportului public constănțean să îndemne cât mai mulți cetățeni să circule în comun.

Vreau ca toți să se obișnuiască că Regia de Transport este de domeniul trecutului, de îndată ce va sosi noua flotă vom avea și o nouă companie.

Eu sper că din ce în ce mai mulți constănțeni, de îndată ce compania se va înzestra cu flotă, își va schimba și politica orientată eminamente către client, către călător, în acel moment din ce în ce mai mulți vor utiliza transportul public constănțean”, a mai spus Făgădău.

 

(Visited 7.007 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.