Adeptul sărbătorilor tradiționale, așa cum îi plăceau înainte de 1989, proaspătul primar al Constanței, Vergil Chițomănescu după cum îi zic apropiații și colegii, a anunțat că vrea să reînvie spiritul acelor vremuri în care toată lumea era atât de fericită.

Prima măsură anunțată de primar este să nu mai pună beculețe și iluminat festiv și nici să împodobească orașul pentru sărbători. Chițomănescu spune că nu sunt bani pentru astfel de mofturi, mai ales că sărbătorile de iarnă nu înseamnă luminițe.

„Sărbătorile sunteți voi! Nu luminițele și cu siguranță nu Primăria vă vor putea face sărbătorile mai frumoase. Spiritul acestora stă în fiecare dintre noi!”, spune primarul Chițomănescu.

Edilul nu se oprește însă aici și anunță noi măsuri pentru sărbători de neuitat, ca acum 30-40 de ani.

„Am vorbit cu colegii de la RADET și am început să ne amintim ce frumos era pe vremuri când calorifere erau atât de reci, iar de sărbători stăteam cu alendelonul și căciula în casă. Așa ne-a venit ideea ca în perioada 23 decembrie – 5 ianuarie, să nu dăm căldură populației, iar apa caldă doar sâmbăta, de la ora 20 la 22”, spune primarul încântat.

De asemenea, Chițomănescu spune că a făcut adrese și către Enel pentru ca furnizarea de curent electric către constănțeni să se facă în zilele de 24,25,26, 31 decembrie și 1 și 2 ianuarie doar între orele 16-22.

„Vor fi cele mai frumoase sărbători. Moș Gerilă va veni la copiii cuminți, vom agăța portocale în brad și vom tăia porcul pe balcon”, spune Chițomănescu.

Întrebat dacă nu i se pare cam mare disconfortul provocat populației prin aceste măsuri, primarul Constanței a răspuns cinstit: „Sincer, nu mă prea interesează și nici nu mă afectează. Eu stau la vilă, în Eforie”.

(Visited 2.921 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.