În baza unei analize întocmite ca urmare a unei sesizări depuse de Academia SRI, cu privire la autenticitatea tezei de doctorat a profesorului Dumitru Nancu, CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor în domeniul Științe militare și informații.

Considerăm că teza de doctorat „Consideraţii cu privire la securitatea naţională modernă. Mediul de afaceri şi investiţiile străine”, realizată de Dumitru Nancu, sub îndrumarea profesorului Constantin Onişor, nu respectă standardele privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică. Teza de doctorat conţine un procent neacceptat de texte similare cu alte lucrări fără respectarea normelor de citareacademică a acestora”, se arată în documentul publicat pe site-ul CNATDCU.

Dumitru Nancu este lector universitar în cadrul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. În anul 2015 a obținut diploma de doctor în domeniul Științe militare și informații, în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”.

„Teza mea a avut un raport de antiplagiat. Deocamdată nu pot fi acuzat de plagiat. Să vedem ce spune instanţa. Legea spune că titlul de doctor se retrage prin hotărâre judecătorească”, declară Dumitru Nancu, neagâ că anumite pasaje din lucrare ar fi un plagiat, scrie adevarul.ro

Articol complet AICI.

 

(Visited 1.357 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.