Înarmați cu ochelari de vedere, eșarfe, ceiuțuri, pipe, scăunele și cu volume groase scoase din portbagaje, două găști de romi din cartierul Henri Coandă s-au încăierat în plină stradă spre disperarea vecinilor.

„Enigmaticule abstract care ești!“ „Sinecdocă până la moarte!” „Precept cartezian al evidenței cu tot neamul tău!” și alte asemenea obscenități i-au îngrozit pe vecinii mai în vîrstă. Într-un final, aceștia au fost obligați să sune la 112 și să cheme Poliția.

Până să ajungă echipajele de Poliție, romii deja apucaseră să își arunce tot felul de metafore, cuvinte complexe și citate din marii filozofi și scriitori ai lumii.

Cel mai grav a fost când doi dintre cei reținuți de oamenii legii s-au atacat cu citate dintr-un curs de semiotică găsit într-un coș de gunoi din zona Tomis III.

Efectiv nu înțelegeam ce urlau indivizii și, prin urmare, nu știam dacă să-i amendăm sau să-i luăm direct la bătaie. În final ne-am arestat singuri pentru că, odată întorși la maşina de intervenție, am descoperit că nu mai avem cauciucuri“, a declarat agentul principal Mirel Șerlăchoms.

Unul dintre cei implicați în scandal, Temitocles Priceputeanu, liderul aripii tradiționaliste Garda de Fier Vechi din cartier, spune că lucrurile nu vor rămâne așa și că, după ce vor primi un nou transport de volume de la o bibliotecă din Italia, vor ataca din nou.

Îi vom umple de idei noi, le vom îmbogăți vocabularul și îi vom face să înțeleagă că trebuie să țină pasul cu evoluția, altfel îi gonim din cartier!“, a precizat Priceputeanu.

(Visited 958 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.