Primarul Florin Chelaru a semnat zilele trecută contractul de finanțare pentru proiectul  „Extindere și amenajare Școala nr. 3 Năvodari”, în valoare de 19,7 milioane lei (peste 4 milioane euro), cu fonduri europene.

Investiția se va realiza pe strada Pescărușului și va cuprinde, printre altele, 20 de săli de clasă, 8 laboratoare, sală de sport, bibliotecă, sală de ceremonii, terenuri de sport exterioare, spații verzi.

Primarul Florin Chelaru spune că este practic prima investiție în construirea unei școli care se face în orașul Năvodari în ultimii 30 de ani. În anul 2008-2009, Compania Națională de Investiții a ridicat atunci un corp de clădire cu destinația de școală, dar proiectul a fost abandonat, iar construcția s-a degradat.

„Această școală este situată pe str. Pescărușului lângă corpul care a fost construit în urmă cu mulți ani. Nu am vrut să irosim acea construcție, care s-a degradat între timp, așa că am decis să o integrăm în actualul proiect. Astfel, vom reabilita de la zero imobilul existent,  iar lângă acesta vom construi o clădire nouă de P+3, unde vor fi toate laboratoarele, biblioteca, sala de festivități, săli de clasă. De asemenea, o altă construcție va adăposti sala de sport. Vor mai fi amenajate terenuri de sport în aer liber, spații verzi, iar întregul perimetru va fi înconjurat de o perdea verde de copaci.

Elevii care învață în imobilul de pe strada Cabanei vor fi transferați în noua școală la momentul finalizării lucrărilor de construcție, sperăm noi în maximum doi ani de zile”, ne-a declarat primarul Florin Chelaru.

Investiția, în valoare de peste 4 milioane euro, va fi realizată din fonduri europene, partea de contribuție a orașului Năvodari fiind de doar 2 procente.

„Este foarte important faptul că am reușit să obținem finanțare europeană pentru construcția Școlii nr.3. Orașul Năvodari va plăti o minimă cofinanțare de 2%, ceea ce este un lucru extraordinar. Consider că în asta constă  capacitatea de a aduce plus valoare orașului accesând fonduri europene, dar mai ales aducând și punând în execuție proiecte utile cetățenilor. Școala nr.3 din Năvodari va fi un etalon pentru sistemul educațional din județul Constanța”, a mai adăugat edilul Florin Chelaru.

(Visited 1.118 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.