Proiectul are ca scop sa rezolve problema ghiozdanelor prea grele ale elevilor, însă părinții se plâng că aceștia nu vor mai avea cum să își facă temele dacă lasă cărțile la școală. O altă problema ar fi că unele școli sunt deja prea înghesuite, iar dulapurile ar putea bloca căile de acces.

Legea a trecut deja de Camera Deputaților și prevede instalarea unor spații de depozitare pentru rechizitele elevilor, dar nu precizează și unde ar trebui create aceste spații. Unele școli au ales deja să le înghesuie în sălile de clasă, ca să nu îi pună în pericol pe copii pe holuri, în caz de catastrofe.

Mai exact, legea stabilește ca „unitățile didactice de învățământ preuniversitar asigură fiecarui elev un spațiu special, cu acces individual, pentru depozitarea manualelor, rechizitelor și a altor auxiliare didactice, inclusiv în afara orelor didactice„.

Măsura prevazută are ca model școli din alte țări, unde elevii își pot lăsa la școală manuale și rechizite, luându-le acasă doar pe cele necesare temelor de a doua zi. Proiectul de lege a fost inițiat în urma discuțiilor din spațiul public privind greutatea ghiozdanelor elevilor, mai ales în cazul celor încadrați în clasele primare și gimnaziale.

Părinții spun, însă, ca elevii nu au cum sa lase din manuale la școală, fiindca au nevoie de ele pentru teme și pentru a se pregăti pentru fiecare materie. Directorii subliniază lipsa spațiului și interdicția de a obstrucționa căile de acces sau de evacuare din școli.

Momentan, proiectul a primit aviz de la Camera Deputaților și urmează să fie supus votului în Senat.

 

(Visited 1.116 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.