Administraţie

Scutire de la plata impozitului pe clădiri pentru constănțenii care au investit în performanță energetică

În ultima ședință de Consiliu Local din acest an, a fost votat un amendament inițiat de USR Constanța prin care proprietarii care au efectuat lucrări pentu creșterea performanței energetice, vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădiri.

Scris de 
 pe data 
28 decembrie, 2022

Conform amendamentului USR adus la Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța, din 2023 va fi aplicată și în municipiul nostru scutirea impozitului pe clădiri pentru proprietarii care au executat pe cheltuiala lor lucrări de intervenţie pentru o mai bună performanță energetică (instalarea de panouri solare, pompe de caldură sau izolare termică a cladirilor cu materiale ecologice).

Amendamentul are la bază un proiect legislativ al USR, adoptat anul trecut, prin care consiliile locale pot acorda scutire sau reducere a impozitului pe clădiri pentru proprietarii care își finanțează sisteme de încălzire și de producere a energiei electrice regenerabile.

„Sumele scutite din impozite pot fi ușor recuperate prin accesarea fondurilor europene din cadrul mecanismului privind Pactul ecologic european (Green Deal). În cele din urmă, fondurile se intorc la cetățenii care investesc în construirea sau renovarea de clădiri care să polueze mai puțin mediul înconjurător, sunt efciente din punct de vedere energetic și care le vor oferi, pe termen lung, un mediu mai sănatos“, se transmite pe pagina de Facebook a USR Constanța.

Actualitate