Până la momentul publicării acestei știri, 119 animale au fost salvate de pe nava scufundată pe jumătate.

119 de suflete salvate până acum. Le-am găsit. Sunt bine dar extenuate, stresate și cam ingbesuite. Rugam Guvernul României sa clarifice urgent jurisdictia animalelor pentru a putea fi preluate urgent de catre sanctuarele pentru animale de ferma care le asteapta deja cu mancare, adapost, mult spatiu si dragoste pe viata“, au transmis reprezentanții Animals International-Romania.

Organizația face un apel către toți medicii voluntari care vor să se implice în operațiunea de salvare din Portul Midia.

Esti medic veterinar cu acte in regula? Daca da, atunci mergi voluntar la portul Midia sa le ajuti. Persoana de contact pentru operatiune este Roxana. O gasiti la telefon 0755296642“.

Amintim că în seara de marți, 27 noiembrie, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat și noul şef al Autorităţii sanitar-veterinare, Robert Chioveanu – numit ieri în funcţie de premierul Ludovic Orban, au ajuns în Portul Midia.

Zeci de pompieri au coborât şi după lăsarea serii în cala navei şi au început să salveze rând pe rând oile care au rămas în viaţă. Bietele animale au fost aduse în Portul Midia, în siguranţă, şi le-au fost pregătite spaţii cu fân şi mâncare.

Facem tot posibilul să preluăm legal aceste animale și să le oferim îngrijirea și dragostea de care au nevoie, în niște sanctuare care s-au oferit deja să le primească. Sperăm să avem și sprijinul autorităților în acest sens.

Vă mulțumim mult pentru ajutorul oferit ieri. Fără presiunile și mesajele voastre, foarte probabil nu am fi reușit să fim acum aici și aceste suflete ar fi fost pierdute. Continuați să ne fiți aproape, pentru că lupta continuă. Mai sunt mulți pași de făcut până când aceste amărâte să fie cu adevărat în siguranță.“, au transmis și reprezentanții ONG-ului Letea Wild Horses, implicați în operațiunile de salvare.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de sirieni. Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

 

(Visited 6.008 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.