Șoferii care vorbesc la telefon, folosesc tableta sau intră live pe rețelele de socializare vor risca să fie aspru penalizați.

Până în prezent, sancțiunile erau limitate la 2 – 3 puncte de amendă și în lege nu era descris cu prea multe detalii acest tip de abatere, în ordonanța de urgență care se va afla pe masa Guvernului sunt prevăzute 4 – 5 puncte amendă pentru această încălcare.

De asemenea, important de știut este că se introduc sancțiuni pentru aceeaşi abatere şi în cazul celor care conduc vehicule ce nu necesită permis auto, cum ar fi utilajele agricole sau bicicletele. Ei pot primi chiar 8 puncte amendă. Astfel, amenzile pentru folosirea mobilului la volan sau a gadgeturilor pot varia între 580 și 725 de lei și pot urca, în funcţie de tipul de vehicul pe care îl conduceţi.

Guvernul ia această măsură după ce s-a constatat, în nenumărate rânduri, că nu doar alcoolul este principala cauză a accidentelor la volan, ci chiar folosirea telefonului mobil.

Nu există însă date foarte clare cu privire la numărul abaterilor, cert este că din 2016 şi până în 2018 s-au dat peste 176 de mii de amenzi doar pentru această abatere.

 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.