Actualitate

Se întâmplă la Kogălniceanu! În timp ce americanii stau cu ochii pe cer să nu ne atace rușii, militarii români le fură yankeilor motorina din avioane

7 militari români de la Baza Mihai Kogălniceanu au fost arestați după ce au furat tone de motorină și kerosen, combustibil care ar fi trebuit să ajungă în avioanele și elicopterele americanilor.

Scris de 
 pe data 
17 noiembrie, 2022

Sutele de militari americani detașați la Baza Mihail Kogălniceanu au o mare problemă nu cu amenințările armatei ruse, ci mai degrabă cu activitățile cotidiene ale colegilor din armata română. În timp ce americanii stau cu ochii pe cer să nu ne atace rușii, militarii români îi lucrează pe yankei la rezervoare și le fură motorina din avioane și elicoptere. Pentru că s-au săturat să fie furați pe față de cei care ar trebui să le fie camarazi, americanii au făcut plângeri. Și iată că ieri 7 militari români și un civil au fost arestați pentru că au sustras combustibil din baza Mihail Kogălniceanu.

Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa, informează digi24.ro.

„Admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul penal nr. 444/P/2022. În baza (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (…) pe o perioadă de 30 zile. (…) Respinge cererile formulate de inculpaţii (…) de luare a măsurii controlului judiciar, precum şi cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpaţii (…). Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în soluţia pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Cum furau ai noștrii: câte o tonă de militar român

Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil au fost reţinuţi miercuri de procurorii militari, sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen.

„La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea a şapte militari şi a unui civil cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. (…) Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unităţii militare, kerosen şi motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal”, informaseră procurorii Parchetului Militar, printr-un comunicat de presă.

În 4 ani, românii au furat americanilor motorină de 2 milioane euro

CITEȘTE ȘI: Ce război cu rușii? Dacă mai stau mult la Kogălniceanu, americanii rămân în fundul gol. Românii le-au furat motorină de 2 milioane de dolari

Aceasta este a doua anchetă a procurorilor care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu. În noiembrie 2021, Guvernul federal al SUA a depus o plângere oficială către autoritățile române după ce din baza militară de la Kogălniceanu s-a furat carburant de 2 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța.

Actualitate