De pe 18 martie, casele de pariuri, sălile de jocuri și cazinourile au fost închise. Statul plătește lunar în jur 20 de milioane de euro lunar, șomaj tehnic, pentru angajații din domeniul jocurilor de noroc.

Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc susține că toate cazinurile și casele de pariuri vor ar putea fi redeschise de la 15 iunie.

Noi, de la jocuri de noroc, fiind închiși odată cu restaurantele, estimăm că tot pe 15 iunie se vor deschide și cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc.

Pandemia a schimbat regulile in cazinouri și designul aparatelor de păcănele. Pariorii vor purta măști! Și… nu se mai putea mișca când vor și cum vor, de la un aparat, la altul.“, a declarat consilierul, citat de Digi24.

Constantinescu mai spune că între aparate vor fi montate panouri din plexiglas.

Este mobil (n.r. – panoul din plexiglas) și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat.

Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive.

Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!“, a mai spus Constantinescu.

Până în luna martie a acestui an, în România funcționau legal. 8.034 de agenții.

Și-n cele 1.900 de oficii ale Loteriei Naționale se va intra cu restricții. Reprezentanții companiei au declarat pentru Digi24 că sunt pregătiți să redeschidă activitatea în condiții speciale, cum prevede starea de alertă.

La ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas.

Salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare.

Cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces în agențiile loteriei și nici în sălile caselor de pariuri sportive.

(Visited 1.238 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.