Eveniment

Șeful luptătorilor SAS Iași, acuzat că le-a trimis poze cu el dezbrăcat subalternilor: „Așa ar trebui să arate un bărbat adevărat!”

Luptătorii din trupele Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Iași au depus o plângere împotriva șefului lor direct, Costel Șchiopu, pe care îl acuză că are un comportament inadecvat, relatează Mediafax.

Scris de 
 pe data 
20 septembrie, 2019

Luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Iași au sesizat conducerea instituției, nemulțumiți de comportamentul șefului lor direct. Potrivit unor surse din Poliție, conducerea IPJ a declanșat deja o anchetă internă în acest caz, transmite sursa citată.

Angajații SAS Iași ar fi nemulțumiți, potrivit unei scrisori asumate de mai mulți luptători, de faptul că șeful lor, care ar frecventa o sală de culturism, i-ar obliga pe aceștia să meargă la aceeași sală.

A început să ne amenințe să mergem la acea sală, că vom fi mutaţi câte două luni la ţară şi repetă în mai multe circumstanțe, şedinţe sau adunări ale structurii sau când prindea pe fiecare pe hol (…) să mergem la o sală de bărbaţi!“.

Subcomisarul Costel Șchiopu și-ar fi amenintat subordonații că, în caz contrar, îi va muta în cadrul altor structuri.

Aceștia au mai afirmat că bărbatul a avut apoi un „comportament agresiv și un limbaj trivial – « nu arătaţi ca nişte bărbaţi »”, mai scrie în scrisoarea luptătorilor SAS Iași.

Mai mult, Costel Șchiopu a fost acuzat că ar fi trimis poze cu el dezbrăcat pe grupul de WhatsApp al colegilor, spunându-le „că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, nu cum arată ei”.

Politiștii din cadrul SAS Iași susțin că șeful lor i-ar fi pus să se lupte între ei, „cine refuza urmând să fie mutat din cadrul serviciului, fapt ce a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz”.

Luptătorii SAS au mai semnalat că la un stagiu de pregătire, ce a avut loc recent, când, la o alergare de două ore și jumătate, Costel Șchiopu le-ar fi interzis să bea apă. Cel mai mult i-a deranjat pe angajați faptul că șeful SAS Iași s-ar fi dezbrăcat de cămașă la un eveniment organizat la IPJ Iași, la care erau prezente soțiile și fiicele colegilor săi, și ar fi defilat dezbrăcat „printre copii de 5 ani şi fetiţe de 5 ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat”.

Șeful SAS Iași a mai fost acuzat că se uită în farfuriile subalternilor și are mereu ceva de comentat vizavi de alimentația acestora.

„Dacă vedea că mănânci altceva în afară de piept de pui şi nu aşa, 130 gr per porție, făcea scandal şi spunea că mâncăm ca nişte porci şi de ce mâncăm nesănătos! (….) Obliga mai mulţi colegi să alerge în fiecare zi 10 km şi să îi trimită pe aplicaţie dacă au alergat.“

Angajații SAS Iași: Costel Șchiopu, șeful SAS Iași, a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acuzațiile aduse când a fost contactat de Mediafax.

Costel Șchiopu, șeful SAS Iași, a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acuzațiile aduse când a fost contactat de Mediafax.

 

Actualitate