În prezent, Timiș este unul unul dintre județele cele mai afectate de noul coronavirus. Aproape 2.000 de cazuri pozitive cu SARS-CoV-2 au fost semnalate de la începutul pandemiei. Conform medicului Virgil Musta, șeful secției de COVID-19 de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timișoara, secțiile rezervate pentru cei cu coronavirus sunt pline, transmite Adevarul.ro

Virgil Musta susține că din concediile din România vin foarte multe persoane contaminate, cei mai mulți fiind sosiți de pe litoralul românesc.

Aveam speranţa că vor scădea cazurile, speram să se vadă nişte efecte ale conştiinţei omului. Altfel, ar trebui să închizi tot, aceste focare de contaminare, indiferent că sunt restaurante, discoteci sau o plajă. Sunt unii pe care nu-i interesează. Se uită să vadă cât e amenda, vă că nici nu e aşa de mare, oricum câştigul lor e mai mare şi preferă să plătească.

Nu îi interesează că lumea se îmbolnăveşte. Cel mai grav e că unii doresc ca lumea să se îmbolnăvească. (…)

Dar noi tot transmitem că nu mai avem locuri, dacă lumea nu înţelege, ce pot să spun? Din concediile făcute în România vin foarte mulţi contaminaţi. De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Pentru că acolo nu se respectă nimic. Lumea de acolo zice că «astea-s prostii».

Înţeleg că vrei să te duci, dar să ai puţină responsabilitate, ai puţină grijă. Dar majoritatea pur şi simplu se distrează mai tare decât în ceilalţi ani”, a declarat Virgil Musta.

Medicul este îngrijorat și susține că locurile de internare în cadrul secție pe care o conduce sunt tot mai puține.

„Mai avem unul-două locuri, pentru că mai dăm drumul la câte unul care are analize bune şi stare e bună. Dar imediat ne aduc alţii. Sper să mai primim un spaţiu, întrun alt spital. Să vedem unde.

Întâmplarea a făcut că am mai făcut loc, am convins oamenii că nu are rost să stea în spital dacă sunt forme uşoare. Plus că am avut posibilitatea să trimitem la corturi, la spitalul de campanie militar. Altfel, eram deja blocaţi. La CFR e plin, dar ei au doar 25 de locuri”, a declarat Musta.

 

(Visited 1.032 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.