Taxa de parcare introdusă de primarul Vergil Chițac în Constanța și stațiunea Mamaia pare să bată orice record de stupiditate și calicie. Turiștii sosiți pe litoral cu mașina sunt nevoiți să scoată zilnic din buzunar aproape 100 lei pentru taxa de parcare.

Hotelierii, agențiile de turism și agenții economici de pe litoral au reclamat că această taxă este excesivă și că turiștii ajung să plătească pentru parcare cât pentru o noapte de cazare.

Acest lucru nu i-a impresionat pe edilul Vergil Chițac și gașca sa din Primăria Constanța care au doar un singur gând în minte: cum să fac bani de pe urma constănțenilor și a turiștilor.

Agențiile de turism din țară recomandă turiștilor care sunt interesați de o vacanță pe litoral destinații externe, cu mențiunea că există sejururi în Europa, cu avion, hotel și mic dejun, mai ieftine decât cazarea în Mamaia.

Spre exemplu, agenția Arratour vinde sejururi de 8 zile în Toscana (7 nopți), cu cazare hotel 3 stele, zbor direct, taxă de aeroport, mic dejun inclus, la 168 de euro.

Pentru aceeași perioadă de 8 zile, doar parcarea în stațiunea Mamaia costă 170 de euro.

Vacanță în Cappadocia costă la jumătatea taxei de parcare din Mamaia

Aceeași agenție, propune un circuit de 8 zile în Cappadocia cu 79 euro/persoană. Sunt incluse: zbor dus-întors București-Antalya cu bagaj de cală și de mână, transfer aeroport-hotel-aeroport, ghid vorbitor de limba română, cazare 7 nopți la hoteluri de 4* și 5*, (1 noapte în regiunea Antalya; 3 nopți în regiunea Cappadocia; 3 nopți în regiunea Antalya), mic dejun în fiecare dimineață tip bufet sau a la carte, transportul la obiectivele turistice menționate în program.

Tariful pentru cele 8 zile în Cappadocia este la jumătate față decât ați plăti parcarea în Mamaia sau Constanța.

(Visited 1.744 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.