Mai exact este vorba despre un amendament suplimentar care prevede acordarea compensației lunare echivalente cu banii de chirie pentru plata ratei la bancă și în cazul cadrelor militare care și-au cumpărat deja o locuință prin credit bancar.

În urmă cu câteva săptămâni senatorii din Comisii au măcelărit proiectul de lege, prevăzând posibilitatea ca doar militarii detașați în alte garnizoane și care beneficiază de bani chirie să-și poată compensa o parte din rata bancară la achiziționarea unei locuințe cu acești bani. Dacă în esența lui era un mare pas pentru militari, în realitate, prin forma aprobată inițial în comisiile de specialitate ale Senatului, proiectul de lege aducea discriminări între militari.

După ce militarii au semnalat în repetate rânduri anomalia acestei situații, pe 10 iulie 2018, senatorii din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, împreună cu cei din Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului au emis un raport comun suplimentar asupra Propunerii legislative pentru modificarea și completarea unor acte normative (L171/2018). Astfel, art.II. 2 se va modifica și va avea următorul conținut: „Cadrele militare în activitate care îndeplineau condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie potrivit alin.1 și 2, și nu au optat sau au renunțat la acest drept și au în derulare un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării sau construirii unei locuințe pot beneficia, la cerere, de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă, în cuantumul prevăzut la alin1, fără a depăși rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar”.

Cel mai probabil, legea va fi votată în sesiunea din toamnă.

 

(Visited 27.814 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.