În fața acestor informații contrare cu programul de guvernare, care prevedea creșteri salariale inclusiv în 2019, Liga Militarilor Profesioniști a făcut mai multe demersuri pe lângă oficiali ai Guvernului României pentru a afla ce se va întâmpla cu salariile militarilor de anul viitor, oamenii fiind pe bună dreptate în ceea ce privește drepturile lor bănești. Președintele LMP Dănuț Albu și fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, membru de onoare al Ligii, au făcut toate demersurile pentru a clarifica situație.

„Am vazut in ultimele zile tot soiul de aiureli despre inghetarea salariilor si a pensiilor. Va spun cu toata responsabilitatea ca este vorba de intoxicari menite sa induca panica in randul salariatilor, fie ca vorbim de sectorul public, fie ca vorbim de zona privata. Programul de guvernare se va aplica la virgula!!!

Prin urmare, asa cum a precizat si premierul Romaniei, doamna Viorica Dancila, cu data de 1 ianuarie 2019,
se va majora salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezentand o creştere de 9,47 la sută si la 2.350 de lei, pentru personalul cu studii superioare şi vechime în muncă de cel puţin un an reprezentand o creştere de 23,68 la sută.

Salariile din sistemul bugetar vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament, la construirea bugetului pentru anul viitor, avandu-se în vedere această majorare a salariilor din sistemul public, dar şi a veniturilor pensionarilor.

Cu alte cuvinte, salariile şi pensiile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte.

In plus, angajaţii de la stat vor primi şi în următorii doi ani voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei”, a declarat senatorul Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării și membru de onoare al LMP.

 

(Visited 5.010 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.