Deși inițial propunea creșterea vârstei standard de pensionare la 60 de ani, senatorul PSD și-a amendat, ieri, propria lege, crescând vârsta de pensionare a militarilor și polițiștilor până la 63 de ani, din care se poate scădea maxim 10 ani.

Deși Guvernul și Comisia pentru Muncă, familie și protecție socială au dat aviz negativ pentru proiectul în cauză, acesta a ieșit ieri din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu aviz favorabil, plus câteva amendamente. Mai exact, senatorul Brăiloiu a revenit asupra principalei prevederi din proiectul dânsului, și așa foarte contestat, și a aplicat o lovitură și mai mare tuturor militarilor. Astfel, vârsta standard de pensionare pentru limita de vârstă este 63 de ani, din care se pot scădea maxim 10 ani, în funcție de vechimea în sistem.

Astfel, potrivit acestui proiect, toți militarii și polițiștii născuți după 1979 vor putea ieși la pensie după anul 2039.

Potrivit unor surse parlamentare, proiectul de lege are toate șansele să fie aprobat tacit zilele acestea.

Militarii au reacționat imediat și au trimis mai multe întrebări către senatorul Brăiloiu. „Să ne spună și nouă domnul Brăiloiu, cum vede domnia sa un caporal infanterist aflat la baza ierarhiei militare care are atribuțiuni numai de execuție echipat cu vestă, armament, muniție și raniță la 50, 51,52… 53 de ani? La această vârstă, oricât de bine ne-am pregăti, ceasul biologic își spune cuvântul. Pur și simplu nu mai putem…”.

 

(Visited 93.273 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.