Actualitate

Serghei Lavrov: „Vom merge în Ucraina până la capăt / Sancțiunile, o taxă pe independență / Occidentul are gânduri nucleare, nu noi“

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat la televiziunea rusă de stat că Moscova consideră sancțiunile occidentale drept o „taxă pe independență”. Lavrov a mai spus că operațiunea militară rusă împotriva Ucrainei are ca scop, printre altele, să se asigure că Kievul nu va adera la NATO.

Scris de 
 pe data 
7 martie, 2022

Serghei Lavrov a declarat public că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei, adăugând că Moscova va continua operațiunea militară din Ucraina până la „capăt”.

Acesta a spus că forțele rusești atacă obiective militare din Ucraina, adăugând că termenul de „daune colaterale” este folosit de la campaniile occidentale din Irak și Libia.

Rusia nu are gânduri de război nuclear, susține acesta. De asemenea, Lavrov l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, de origine evreiască, că prezidează „o societate în care înflorește nazismul”.

El afirmat că nu are nicio îndoială că se va găsi o soluție la criza din Ucraina și că o nouă rundă de discuții urmează să înceapă între oficialii ucraineni și ruși.

Dar el a spus că dialogul Rusiei cu Occidentul trebuie să se bazeze pe respect reciproc, a acuzat NATO că încearcă să își mențină supremația și a spus că, deși Rusia are multă bunăvoință, nu poate lăsa pe nimeni să îi submineze interesele.

Serghei Lavrov: ”Nicio provocare nu ne va dezechilibra”

Moscova nu va lăsa Ucraina să păstreze infrastructura care amenință Rusia, a spus el. De asemenea, Moscova nu ar putea tolera ceea ce a spus că este o amenințare militară din partea Ucrainei, a spus el, adăugând că este convins că Rusia are dreptate în privința Ucrainei.

„Gândurile nucleare sunt prezente constant în capul politicienilor occidentali, dar nu și în capul rușilor. Vă asigur că nu vom permite ca niciun fel de provocare să ne dezechilibreze”, a spus el.

Rusia nu se simte izolată din punct de vedere politic, iar problema modului în care trăiește Ucraina ar trebui să fie definită de poporul său, a spus el.

Oficialii ucraineni au acuzat forțele rusești că au lovit zone civile, dar Lavrov a declarat că trupele rusești au primit ordine stricte de a folosi arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Actualitate