Constanța Timp Liber

„Simboluri de Ziua Dobrogei“. Eveniment dedicat promovării patrimoniului și multiculturalității

În această duminică, 14 noiembrie, constănțenii sunt așteptați în Piața Ovidiu, unde va fi organizat un eveniment special, dedicat promovării patrimoniul material al orașului. De asemenea, de la ora 16.00, puteți vizita expoziția fotografică „Descoperă Dobrogea“.

Scris de 
 pe data 
12 noiembrie, 2021

De la ora 11.00, pentru a marca Ziua Dobrogei, în Piața Ovidiu, Asociația Dobrogea de Patrimoniu celebrează multiculturalitatea din regiune prin inaugurarea unei plăci de granit a unui fragment din Proclamația pentru dobrogeni a regelui Carol I și montarea ei în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.

Cei prezenți vor mai putea să admire o altă placă de granit, ce va prezenta, într-o realizare grafică excelentă, clădirea-simbol a orașului, Cazinoul, cel mai cunoscut și mai vizitat obiectiv de patrimoniu din Constanța.

Asociația Dobrogea de Patrimoniu dorește să continue acest proiect și să graveze, cu ajutorul sponsorilor și al constănțenilor care vor să facă donații, alte monumente istorice reprezentative pentru Constanța.

La eveniment vor participa autorități locale, președinții minorităților din Constanța, care vor susține alocuțiuni cu ocazia Zilei Dobrogei și constănțenii interesați“, au transmis reprezentanții Asociației.

Manifestarea va respecta normele impuse de pandemia de COVID-19, astfel că numărul participanților va fi redus, iar purtarea măștii este obligatorie.

De la ora 16.00, la hotelul Aurora din Mamaia va fi inaugurată expoziția de fotografie „Descoperă Dobrogea“, semnată de Auris Luca. Expoziția prezintă imagini inedite, ce surprind frumusețea și încărcătura istorică a regiunii noastre. Cei prezenți vor putea asculta și un recital la pian, susținut de Ayla Calil.

Scopul Asociaței Dobrogea de Patrimoniu este acela de a „oferi soluții inovatoare pentru promovarea patrimoniului cultural, material și imaterial în context regional, national și internațional, de susținere a educației și a bunelor practici pentru protejarea patrimoniului, promovarea dezvoltării sustenabile a comunităților, sprijinirea adaptării activităților la diverse platforme de prezentare și difuzare, inclusiv în mediul digital, susținerea creației contemporane românești și valorizarea patrimoniului, contribuirea la buna înțelegere a fenomenelor artistice precum și încurajarea accesului cât mai larg al publicului la cultură“.

    

Actualitate