Educaţie

Simulare Evaluare Națională. Astăzi se dă proba la matematică

Astăzi, 6 martie, de la ora 9.00, elevii claselor a VIII-a susțin proba la matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Scris de 
 pe data 
6 martie, 2018

Simularea Evaluării Naționale a început de ieri, 5 martie, cu proba de limba română. Astăzi, elevii au intrat în clase pentru a simula testul la matematică.

Citește și: Subiectele și baremul la română pentru simularea evaluării naționale

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele testelor sunt prevăzute pentru comunicare pentru data de 16 martie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ministerul Educației precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

 

Actualitate