Administraţie

Sistemul de alimentare cu apă din satul Dorobanțu (comuna Nicolae Bălcescu), preluat de CJC

Sistemul de alimentare cu apă din Dorobanțu va reintra în posesia CJC, care apoi îl va preda spre administrare către SC RAJA.

Scris de 
 pe data 
2 februarie, 2022

În ședința din 28.01.2022, Consiliul Județean Constanța, prin HCJ 42, a revocat dreptul de administrare constituit în favoarea CL Nicolae Bălcescu asupra imobilului „Alimentare cu apă din localitatea Dorobanțu”.

Astfel, sistemul de alimentare cu apă din Dorobanțu va reintra în posesia CJC, care apoi îl va preda spre administrare către SC RAJA.

Primarul Dumitru Timofte mărturisește că nu și-a dorit acest lucru, dar a fost singura soluție legală.

„Din păcate, aceasta a fost SINGURA VARIANTĂ LEGALĂ, după ce Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii de Utilitate Publică (ANRSUP) a respins solicitarea noastră ca Nic Bal Prest SRL să administreze sistemul de apă de la Dorobanțu. Practic, SC Nic Bal nu a putut obține licență și nici nu i s-a avizat prețul la apă deoarece legea spune că pe raza unui UAT (comune, oraș, municipiu) poate exista un singur operator de apă. Și cum RAJA este operator licențiat și administrează deja apa din Nicolae Bălcescu, nu s-a mai putut face nimic.

Același lucru ne-a fost impus și de Curtea de Conturi, care ne-a lăsat ca măsură să readucem rețeaua de apă în legalitate prin predarea acesteia către un operator licențiat.

Am discutat cu juriști, cu specialiști de la alte companii de apă, iar concluzia a fost una singură: Consiliul Local Nicolae Bălcescu nu mai poate administra, sub nicio formă, sistemul de apă de la Dorobanțu.

Știu că situația nu ne convine, nici mie ca primar, și nici vouă ca cetățeni, dar legea trebuie respectată. Nu mă joc cu vorbele, iar tot ce fac din scaunul de primar este doar spre binele comunei noastre. Să nu credeți nici măcar o clipă că a existat o altă cale și nu am încercat”, a anunțat primarul Dumitru Timofte.

Actualitate