Reprezentanţii şobolanilor care locuiesc în subsolurile şi clădirile dărăpănate din Piaţa Ovidiu şi zona peninsulară spun că sunt foarte fericiţi cu viaţa pe care o au şi apreciază eforturile Primăriei Constanţa de a nu face mare lucru pentru a-i extermina.

Dom’le, să zicem merci că nu locuim într-un oraş civilizat, cu-n primar căruia să-i pese, că altfel era vai ş-amar de noi! Eu, până-n prezent, anul ăsta, am făcut 348 de copii cu trei şobolance, credeţi că ne-ar fi fost uşor să-i creştem dacă n-apăreau toate terasele astea de p-aci? Păi ne rămân resturi de mâncare căcălău, pentru toată lumea! Plus că puii de anul trecut sunt mari, la casele lor, tot p-aci prin zonă şi ei“, declară emoţionat şi cu precipitaţii, Micuşor Ponstantinescu, un şobolan mai rotofei, dar cu chef de viaţă.

Şobolanii susţin că li s-a creat o zonă perfectă, cu toate condiţiile, pentru a duce un trai liniştit fără grija sau stresul zilei de mâine.

Eu am mai umblat prin lumea asta, că-s şobolan versat, dar aşa mediu perfect n-am văzut de când mă ştiu. Să ai la un loc cu măzăcie, mucegai, miros de canalizare şi terasă lângă terasă unde vine lumea buluc, fără teamă de noi sau că s-ar putea să le cadă o cărămidă-n ţeastă, e Raiul pe pământ vă zic. Mă doare la bască!“, spune şi Zadu Hazăre, liderul unuia dintre numeroasele clanuri de şobolani.

Altor şobolani le pare rău după rudele lor, care au ales să se mute în oraşe din ţară cu un grad ridicat de civilizaţie şi curăţenie, cum ar fi Cluj sau Oradea.

A fost ei încăpăţânaţi! Credea că o să vină ăştia de la primărie să facă curat aicea la noi şi c-o să ne extermineze. N-a venit nimenea şi nici n-o să vină până-n douăzeci douăzeci. Acum ei e acolo şi e vai de capul lor cum trăieşte în curăţenia aia, dacă or mai trăi. La orice şobolan îi e frică de curăţenie! De-aia am zis şi zic că aicea la Constanaţa, dacă vrea dom’ primar, ne vopsim şi-n alb pentru el şi mergem şi la proteste, la cât bine a făcut pentru noi“, afirmă cu tărie şi convingere Liorica Făncilă, o şobolănoaică mai citită şi cu capul pe umeri.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 426 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.