Actualitate Eveniment

Şofer de microbuz cu pasageri, băut la volan. La ora 8.00 dimineaţa avea 0,23 mg/l alcool în aerul expirat

Şoferul unui microbuz cu pasageri a rămas fără permis după ce a fost tras pe dreapta de poliţiştii de la Rutieră. Oamenii legii au constatat că bărbatul, care transporta persoane, consumase băuturi alcoolice.

Scris de 
 pe data 
10 octombrie, 2022

Potrviti IPJ Constanţa, astăzi, 10 octombrie, în intervalul orar 6:00 – 10:00, poliţiştii rutieri constănțeni au desfășurat activități de verificare în trafic a autovehiculelor de transport persoane.

Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

În jurul orei 7.50, polițiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, care a condus un microbuz de transport persoane, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării, 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune)“ – au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Actualitate