Eveniment

Șoferi, nu luați paracetamol dacă urcați la volan! Veți ieși pozitiv la testele anti-drog ale poliției rutiere. Pățania unui șofer

Șoferi, mare atenție dacă sunteți răciți. O singură pastilă de Paracetomal vă poate lăsa fără permis și cu dosar penal pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Scris de 
 pe data 
28 noiembrie, 2019

Un șofer din Târgu Jiu a pățit-o pe propria piele, având nevoie de aproape jumătate de an pentru a-și demonstra nevinovăția. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, luase o pastilă de paracetamol pentru răceală, când a fost testat de un echipaj al Poliției Rutiere cu aparatul Drugtest. Surpriză, testul a ieșit pozitivi.

„În urma informației publicate pe site-ul IPJ Gorj, la data de 22 iulie, referitoare la un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care, în noaptea de 19/20 iulie, a ieșit pozitiv în urma testării cu aparatul Drugtest, facem precizarea că analizele efectuate de INML Mina Minovici București nu au identificat substanțe psihoactive (droguri bazice), ci doar paracetamol și metaboliți. Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat, ieri, reprezentanții IPJ Gorj, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

În luna iulie, agenții rutieri care au întocmit dosar penal în cazul tânărului de 25 de ani susțineau că acesta s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive.

„În noaptea de 19/20 iulie, polițiști din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Târgu-Jiu au identificat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din localitate, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul Drug Test. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, se arăta în comunicatul IPJ Gorj, pe 22 iulie.

Actualitate