Astfel, multe dintre accidentele provocate de șoferii cu diverse afecțiuni ar putea să dispară complet, mai ales că medicii pot reține inclusiv permisele acelor șoferi care nu se spun analizelor.

În consecință, medicii vor avea la dispoziție o ierarhie a problemelor de sănătate care pot provoca șoferilor dificultate în trafic, în funcție de care pot dispune suspendarea permisului auto.

Afecţiuni neurologice, pe primul loc epilepsiile, sechelele de accident vascular cerebral, diabetul zaharat necontrolat, pacientul având senzaţii de leşin”, afirmă medicul de familie, Valentina Boboc, citat de Digi24.

Noua lege care aşteaptă votul parlamentarilor plasează răspunderea la doctorul de familie.

Așadar, dacă medicul observă că şoferul are anumite probleme de sănătate, este obligat să-l trimită la o clinică specializată, ulterior pacientul având la dispoziție trei zile să meargă la consultație.

În acest punct, șoferul va fi verificat în amănunt, iar dacă starea sa medicală nu îi permite să conducă, doctorii vor anunța Poliția Română pentru a-i retrage permisul auto.

Potrivit Legii, controlul nu poate fi evitat, întrucât, dacă șoferul trimis la analize nu le va efectua în termen de 30 de zile își va pierde automat dreptul de a conduce.

Inițiatorii Legii consideră că propunerea lor va reduce considerabil accidentele, iar cei mai mulți șoferi sunt de acord cu ei.

 

(Visited 462 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.