Actualitate Administraţie

Sondaj CdA. 62% dintre constănțeni: Chițac este mai rău decât Decebal Făgădău

Constanța de Azi a realizat un sondaj de opinie online, pentru a determina nivelul de încredere pe care constănțenii îl au față de actualul primar al orașului, Vergil Chițac, după șapte luni de mandat. Cei mai mulți consideră că actualul primar este mai rău decât fostul edil, Decebal Făgădău, iar un procent covârșitor de respondenți (81 %) declară nu are deloc încredere în Chițac.

Scris de 
 pe data 
31 mai, 2021

Sondajul online a conținut un total de patru întrebări, fiecare având patru variante de răspuns. Numărul de respondenți a fost de 2.825 de persoane din mediul online.

La prima întrebare „L-ați votat pe Vergil Chițac pentru Primăria Constanța?“, 713 persoane (25 %) au bifat răspunsul „Da și îmi pare rău“, iar 64 % din totalul respondenților au declarat că nu l-au votat pe Chițac și că le pare bine că nu au făcut-o. Doar 166 de persoane au spus că l-au votat și că sunt mulțumite, în timp ce 4 % au ales „Nu și îmi pare rău“.

A doua întrebare, „De care dintre deciziile lui Vergil Chițac sunteți cel mai nemulțumit?“, ne-a arătat că 42 % dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de controversatul proiect al parcărilor, 31 % de sensurile unice, 21 % de gestionarea spațiilor verzi și doar 4 % au răspuns că nu au nemulțuimiri.

Pentru că am vrut să aflăm cum este văzut Chițac în comparație cu fostul și mult criticatul primar, i-am întrebat pe constănțeni dacă „Este Vergil Chițac un primar altfel decât Decebal Făgădău?“. 62 % (1647 de respondenți) au spus că actualul edil este diferit, dar mai rău. 23 % dintre respondenți au considerat că Vergil Chițac este la fel precum Făgădău, 7 % spun că vor să mai aștepte până când își vor forma o părere, iar 6 % consideră că este mai bun.

„După șapte luni de mandat, câtă încredere aveți în primarul Vergil Chițac?“ a fost ultima întrebare a sondajului relizat de Constanța de Azi. 81 % (2.224) de respondenți au declarat că nu au deloc încredere în actualul edil al orașului. Doar 3 % au răspuns că au multă sau suficientă încredere, în timp ce 11 % au spus că au puțină încredere.

Acest sodaj a fost realizat în perioada 25 mai – 30 mai și nu are valoare sociologică, respondenții fiind majoritar cititori ai publicației Constanța de Azi și persoane care au accesat articolul de pe grupurile rețelei sociale Facebook.

Actualitate