Sondajul online a conținut un total de patru întrebări, fiecare având patru variante de răspuns. Numărul de respondenți a fost de 2.825 de persoane din mediul online.

La prima întrebare „L-ați votat pe Vergil Chițac pentru Primăria Constanța?“, 713 persoane (25 %) au bifat răspunsul „Da și îmi pare rău“, iar 64 % din totalul respondenților au declarat că nu l-au votat pe Chițac și că le pare bine că nu au făcut-o. Doar 166 de persoane au spus că l-au votat și că sunt mulțumite, în timp ce 4 % au ales „Nu și îmi pare rău“.

A doua întrebare, „De care dintre deciziile lui Vergil Chițac sunteți cel mai nemulțumit?“, ne-a arătat că 42 % dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de controversatul proiect al parcărilor, 31 % de sensurile unice, 21 % de gestionarea spațiilor verzi și doar 4 % au răspuns că nu au nemulțuimiri.

Pentru că am vrut să aflăm cum este văzut Chițac în comparație cu fostul și mult criticatul primar, i-am întrebat pe constănțeni dacă „Este Vergil Chițac un primar altfel decât Decebal Făgădău?“. 62 % (1647 de respondenți) au spus că actualul edil este diferit, dar mai rău. 23 % dintre respondenți au considerat că Vergil Chițac este la fel precum Făgădău, 7 % spun că vor să mai aștepte până când își vor forma o părere, iar 6 % consideră că este mai bun.

„După șapte luni de mandat, câtă încredere aveți în primarul Vergil Chițac?“ a fost ultima întrebare a sondajului relizat de Constanța de Azi. 81 % (2.224) de respondenți au declarat că nu au deloc încredere în actualul edil al orașului. Doar 3 % au răspuns că au multă sau suficientă încredere, în timp ce 11 % au spus că au puțină încredere.

Acest sodaj a fost realizat în perioada 25 mai – 30 mai și nu are valoare sociologică, respondenții fiind majoritar cititori ai publicației Constanța de Azi și persoane care au accesat articolul de pe grupurile rețelei sociale Facebook.

(Visited 2.686 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.