Eveniment

Sporuri de nimic pentru polițiștii care mor înjunghiați. Cine o trezește la realitate pe ministresa Carmen Dan?

Sporuri de nimic pentru polițiștii care mor înjunghiați în stradă

Ministerul de Interne anunță cu mare fast Ordinul ministrului afacerilor interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar, polițiștilor și personalului civil din MAI.

Scris de 
 pe data 
1 februarie, 2018

 Ordinul prevede acordarea sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică pentru mai multe categorii de polițiști decât până în prezent.

“În aceste condiții, peste 3.000 de polițiști primesc acest drept pentru prima dată, în condițiile legislației în vigoare: polițiștii de la acțiuni speciale, criminaliștii și cei care îndeplinesc atribuții specifice de cercetare la fața locului, în domeniul pirotehnic sau prin utilizarea câinilor de serviciu. Totodată, peste 25.000 de polițiști vor beneficia de acest spor majorat de la 5 la 10%”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Potrivit oficialilor, mărimea concretă a procentului sporului pentru risc și solicitare neuropsihică pentru fiecare categorie de personal se stabilește anual în limita fondurilor bugetare, urmând ca în acest an, valoarea sporului să fie cuprinsă între 5% și 20% în funcție de condițiile de desfășurare a activității.

De asemenea, prin ordin se prevede acordarea unei indemnizații pentru pază și supraveghere de 5% din salariul de funcție pentru personalul care asigură paza, escortarea și supravegherea persoanelor reținute sau arestate preventiv, pentru timpul efectiv prestat în aceste condiții.

“Toate aceste creșteri se vor regăsi în salariile din luna martie 201“, anunță Ministerul de Interne.

Totodată, MAI dă asigurări că  în anul 2018, se va aplica în continuare plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau de sărbători legale, menținându-se și toate celelalte sporuri, indemnizații și drepturi de echipament și hrană.

“Astfel, venitul salarial net al personalului MAI (127.000 de angajați) nu va scădea în 2018, ci va crește cu până la 4-5% începând cu luna ianuarie 2018, pentru angajații care își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă“, spun oficialii din cadrul MAI.

Actualitate