Educaţie

Spre cer au înălțat vise și povești ce așteaptă a fi scrise. Ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a a Școlii nr.37

Ultimul clopoțel a sunat pentru elevii claselor a VIII-a din cadrul Școlii gimnaziale nr.37 Constanța.

Scris de 
 pe data 
26 mai, 2022

Emoții, zâmbete, amintiri și un nou drum care se deschide cu provocări, așijderea mersului „pe valuri, în picioare, mai rezemându-se cu brațul, de curenți, mai sprijinindu-se de-o rază țeapăna, de soare”.

Elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială nr.37 Constanța au răspuns prezent, miercuri seară, ultimei strigări a catalogului. Din mâna doamnei director Iuliana Marcoșanu, clopoțelul i-a chemat. În glasul lui metalic, trecând prin boltă de baloane, au retrăit în câțiva pași cei 9 ani de „ucenicie” pe băncile uneia dintre cele mai bune școli. Au fost mai cuminți și mai tăcuți ca niciodată. Lecția de azi nu era despre cunoștințe, despre materie parcursă sau note. Nu că nu ar fi fost pregătiți… Ci despre tristețea unei despărțiri și bucuria unui nou jurnal de bord.

Doamnele diriginte Mihaela Florea (VIII A), Elena Proca (VIII B), Diana Achim (VIII C) și Dorina Herciog (VIII D) au purtat catalogul la subraț mândre de o nouă generație preluată acum 4 ani și pregătită să dea buzna în cele mai bune licee din oraș. Au strigat catalogul, chemând fiecare copil în fața audienției pentru a-și ridica diplomele, în aplauzele profesorilor, colegilor, dar mai ales, să recunoaștem, ale fanaticilor (în cel mai bun sens cu putință) părinți. Trecut-au anii, dragii mei, și dacă prin 2013 începeam straja prin ploaie, frig, ninsoare sau căldură așteptându-i să iasă de mână cu doamna învățătoare pe ușa școlii, iată că astăzi ne zâmbesc pe sub mustăcioarele firave (valabil doar pentru băieți )sau din privirele adolescentine ale domnișoarelor.

Festivitatea s-a încheiat așa cum trebuie să înceapă, de fapt, orice nou drum: cu privirea sus, zâmbetul pe buze, înălțând vise și povești de succes ce abia așteaptă a fi scrise. Baloanele colorate s-au ridicat, aplauzele au tăcut, semn că de-acum urmează… munca.

Elevii s-au retras în clase împreună cu doamnele diriginte, învățătoare și profesori care le-au fost alături în acești 9 ani de zile. S-au pus pe răboj năzdrăveniile, întâmplările amuzante și multe amintiri ce nu au creat doar o clasă a VIII-a ajunsă la final, ci prietenii și relații ce vor dura o viață.

Împreună cu doamna director Iuliana Marcoșanu, amfitrioana evenimentului, și cadrele didactice, alături de copii și părinți au fost prezenți și parlamentarii Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci.

Actualitate