Administraţie

Stațiunea Eforie își schimbă fața. Primarul Robert Șerban demarează un amplu proiect de reabilitare și modernizare

Pentru a oferi acces facil către obiectivele turistice ale stațiunii Eforie Nord, primăria Eforie demarează un proiect de reabilitare a stațiunii.

Scris de 
 pe data 
27 martie, 2018

Primăria orașului Eforie a început implementarea contractului de finanțare pentru proiectul „REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE.”

Proiectul, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are ca scop reabilitarea infrastructurii rutiere ce oferă acces către principalele obiective turistice ale stațiunii Eforie Nord – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Mării 1 și 2, amenajarea zonei de promenadă a aceluiași bulevard, crearea unei piste de role și biciclete, montarea de mobilier urban, precum și amanjarea de parcări.

Investiția este necesară deoarece, atât bulevardul Tudor Vladimirescu, cât și strada Mării, sunt într-o stare greu de descris, mai mult, demersul ar putea fluidiza traficul către obiectivele turistice în sezonul estival.

Printre beneficiari se află însuși orașul Eforie pentru că, finalitatea proiectului va crește numărul turiștilor care vin în stațiune, fapt ce va determina înmulțirea locurilor de muncă.

Obiectivul general al proiectului îl constituie valorificarea resurselor turistice naturale specifice stațiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a sprijini creșterea economică sustenabilă a zonei și creșterea gradului de ocupare a forței de muncă”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Eforie

Durata de implementare a proiectului este de 53 de luni.

 

Actualitate