Statul român va trebui să plătească daunele deoarece în perioada în care a fost arestat preventiv, Gîțan a fost ținut în arestul IPJ Timiș în condiții improprii și a făcut râie.

Polițistul era supranumit și “Tatăl cățelelor”. În 2015 el a fost judecat și condamnat în dosarul „minore pentru VIP-uri”, fiind acuzat că racola de pe Facebook minore pe care le plasa unor prieteni, VIP-uri, pentru relații sexuale. În același dosar, întocmit în 2014, au mai fost implicați și DJ-ul Gino Manzotti, alături de judecătorul Nicolae Tomuș și de Paul Mânzu.

Ovidiu Gîțan și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la doi ani și opt luni închisoare cu suspendare.

Pe perioada în care s-a aflat în spatele gratiilor, Gîțan a reușit să își acceseze de mai multe ori conturile de pe diferite rețele de socializare de pe telefonul mobil. Asta în condițiile în care deținuților le este interzis să folosească telefoane mobile.

După condamnarea cu suspendare primită în dosarul „minore pentru VIP-uri”, Ovidiu Gîțan a fost dat afară din Poliție.

Fostul polițist a dat, însă, în judecată IPJ Timiș și IGPR, cerând daune morale de 15.000 de lei pentru că, arestat în dosarul de trafic de minore, a fost ținut în condiții improprii în arest, scrie adevărul.ro

În procesul deschis la Judecătoria Timişoara, Giţan a reclamat că pe perioada arestului nu avea acces la lumină, camerele aveau o suprafaţă în jur de 12 mp, având practic la dispoziţie un spaţiu personal restrâns, existând perioade de timp când stăteau şi câte trei persoane într-o cameră.

Gîţan s-a plâns și de faptul că „saltelele erau vechi, îmbibate de praf, ploşniţe, mirosind a urină, lenjeriile de pat erau murdare”, iar asta i-a provocat o alergie puternică fiind diagnosticat cu scabie (râie).

Considerând că „impactul condiţiilor de detenţie asupra moralului reclamantului au depăşit nivelul inevitabil de suferinţă inerent detenţiei, atingând nivelul unui tratament degradant care în mod evident a afectat starea de spirit a acestuia”, Judecătoria Timişoara a obligat IPJ şi IGPR să îi achite lui Giţan daune morale în valoare de 12.000 de lei.

Sentința nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Tribunalul Timiș.

 

(Visited 714 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.