În cadrul proiectului „Modernizare străzi și drumuri comunale A.D.I. Valea Dropiei”, peste 5 kilometri de drumuri din localitatea condusă de primarul Dumitru Timofte vor fi reabilitați și asfatați.

Ieri, 9 septembrie, s-au desfășurat lucrări pentru asfaltarea străzilor Plopilor și Fragilor din localitatea Dorobanțu, iar astăzi a demarat asfaltarea străzii Cuza Vodă.

Primarul Dumitru Timofte s-a aflat pe șantierul de lucrări, de unde a coordonat împreună cu inginerii activitatea echipelor de intervenție.

„Facem treabă de calitate și nu ne vom opri până ce nu terminăm modernizarea drumurilor din toată comuna! Este foarte important ca oamenii să știe că stradă cu stradă vom reabilita întreaga infrastructură din Nicolae Bălcescu”, ne-a declarat primarul Dumitru Timofte.

Contractul vizează modernizarea a aproape 23 km de drumuri aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Nicolae Bălcescu, Cuza Vodă și Tortomanu.

Pe teritoriul administrativ al comunei Nicolae Balcescu sunt prevăzute a fi reabilitate următoarele drumuri: DC58 (extravilan si intravilan), str. Silozului, str. Dispensarului, str. Mihai Eminescu, str. Fragilor I si II, str. Plopilor, str. Cuza Voda – 7,850 Km.

Scurgerea apelor va fi asigurată prin șanțuri de pământ reprofilate sau proiectate, santuri betonate sau rigole triunghiulare, iar in zonele depresionare sau la intersectii se vor prevedea canale puviale din beton cu gratar metalic. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Durata de derulare a contracului de achizitie publica este de 16 luni si a fost stabilita luand in considerare durata contractului de finantare in baza carauia se realizeaza investitia, precum si specificul mecanismelor de plata prin PNDL.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.