Următorul an școlar va începe în data de 9 septembrie 2019 – cu o săptămână mai devreme decât propusese inițial Ecaterina Andronescu – și se va termina pe 12 iunie 2020, a decis Ministerul Educației în ședința Comisiei de Dialog Social“, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei-Mihai Tănase.

O altă modificare substanțială față de anii trecuți o reprezintă structura celor două semestre școlare.

Vacanța de iarnă de 3 săptămâni se transformă în vacanță intersemestrială, astfel elevii vor avea un semestru I semnificativ mai scurt decât cel de-al doilea semestru.

Informațiile au fost confirmate și de secretarul executiv al Consiliului Național al Elevilor, Marian Ignat. “Salutăm decizia de a începe mai devreme anul școlar, respectiv pe 9 septembrie 2019, și de a termina școala pe 12 iunie 2020, ceea ce le oferă tuturor elevilor un confort termic propice desfășurării actului educațional și aici vorbim și despre elevii din învățământul tehnic, care au două săptămâni în plus de școală față de ceilalți”, a declarat Marian Ignat, pentru Edupedu.ro.

Acesta a precizat că “vacanța de iarnă rămâne de 3 săptămâni și este vacanță intersemestrială, fără să mai existe această rupere de ritm: te întorci din vacanță de iarnă și actul pedagogic și de învățare este fragmentat de o nouă vacanță, așa cum s-a întamplat în ultimii ani”.

Articol complet pe Edupedu.ro

 

(Visited 501 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.