Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca femeile care aleg sa aiba copii imbatranesc cu 11 ani mai devreme decat femeile care nu fac copii, se arată într-un studiu realizat în SUA.

Oamenii de stiinta au analizat ADN-ul a 2000 de femei cu si fara copii.

Aparent, expertii au determinat acest lucru analizand o anumita componenta a ADN-ului uman: telomerii. Aceste componente ale ADN-ului sunt situate la capatul fiecarui cromozom, protejand ADN-ul impotriva degradarii.
De fiecare data cand celula se regenereaza, telomerul se scurteaza inca putin. Astfel, telomerii actioneaza ca un cronometru pentru celule. Cu cat telomerii sunt mai scurti, cu atat organismul este mai predispus la o varietate de afectiuni si semne de imbatranire, notează și baby.unica.ro

Pentru acest studiu, cercetatorii de la George Mason University din Virginia au analizat lungimea telomerilor din sangele a cca 2000 de femei din America, cu varste cuprinse intre 20 si 44 de ani.
Asa au ajuns la o descoperire uimitoare: femeile ce aveau copii aveau telomerii cu 4.2% mai scurti decat cele care nu aveau copii.

Acest lucru se aplica indiferent de diferenta de varsta, greutate sau mediul socio-economic din care proveneau.

(Visited 343 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.