Umor

Subiecte dificile la mate la Evaluarea Națională. Elevii au avut de colorat un triunghi în culoarea fucsia

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
16 iunie, 2022

Evaluarea Națională la matematică a dat mari bătăi de cap elevilor, în această sesiune. Subiectele au fost cel puțin de olimpiadă, spun absolvenții clasei a VIII-a, care s-au plâns că au avut de colorat foarte mult.

„Au fost imposibile subiectele. La simulare a fost mult mai ușor și mai puțin. Adunarea a fost dificilă, am avut exerciții și cu înmulțirea cu 9, ceea ce noi nu am făcut la clasă. Nu mai zic de geometrie, unde unele subiecte cred că au fost greșite. Cică „câte laturi are un pătrat?”, de parcă noi nu știm că latul e doar la fotbal, când șutezi mingea cu latul”, a povestit elevul Miluț Isosceleanu.

Și cadrele didactice sunt în asentimentul copiilor, acuzând Ministerul Educației că a elaborat subiecte cu mult peste nivelul și puterea de învățare ale elevilor.

„O-RI-BIL! Le-a căzut la examen triunghiul, cea mai grea figură geometrică. Au avut de colorat în culoarea fucsia un triunghi la alegere, o capcană nesimțită. Am văzut că cei mai mulți elevi au colorat cu roz, ceea ce e total greșit. Fucis are o nuanță puțin mai închisă. Nu cred că vor lua punctaj aici și asta a fost cea mai grea problemă de la examen”, a fost opinia profesoarei de matematică Vasilica Vaidecapuvostru.

În urma vehementelor contestații din partea părinților, ministrul Educației, Mihai Câmpeanu, a anunțat că elevii vor primi 3 puncte în plus dacă se jură că știu ce e ăla un triunghi.

Actualitate