Administraţie

Subprefectul USR de la Constanța face politică pe „persoană fizică” prin primării. „Am fost invitat de un consilier. Nu pot să îi dau numele fiindcă nici dvs ziariștii nu vă dezvăluiți sursele”

Sursa foto: Facebook /MihaiVilcu101

În caz că nu ați aflat încă, USR are subprefect la Constanța. Cine este acesta și ce merite are? Un ilustru anonim, un inspid consilier local de la Ghindărești, ale cărui singure realizări în cele 6 luni de mandat de subprefect sunt scenetele umoristice și tentativele eșuate de a face politică prin primăriile din județ.

Scris de 
 pe data 
1 iulie, 2021

Mihai Vîlcu a ajuns din consilier local la Ghindărești și agricultor în fotoliul de subprefect, ceea ce nu poate demonstra decât criza de oameni de calitate în care se află USR Constanța. Și pentru că se plictisește în Prefectură, neștiind să facă nimic, acesta și-a mai luat un job part-time: face politică prin primării. Cum funcționează? Simplu.

Să presupunem că ești partid de opoziție într-un consiliu local dintr-o comună din Constanța și nu prea ai ce să zici și ce să faci fiindcă alegătorii ți-au dat cu flit la alegeri. Dar ai vrea să stârnești puțin scandal, să faci ceva valuri în ședințele de consiliul local. Perfect. Îl suni pe subprefectul Vîlcu, care imediat își pune tricoul de politician jmeker și vine în ajutor.

Deși reprezintă Guvernul României în teritoriu, acesta intră în sala de ședințe fără a se prezenta și în ce calitate se află.

La finalul ședinței, ca un adevărat Zorro, Vîlcu își dă masca (de protecție) jos și spune imeperios: „Sunt subprefectul Constanței. Nu mișcă nimeni!”.

Ultima lui descindere a fost un eșec fiindcă nu a făcut decât să stârnească hohote de râs, dar și indignare din partea consilierilor locali din comuna Nicolae Bălcescu, după ce „a demonstrat că habar nu are nici măcar cum se desfășoară o ședință de consiliu local”, după cum spun consilierii locali.

Deși s-a recomandat abia la final ca fiind subprefectul, Vîlcu a venit însoțit de useriștii din comună (unde USR nu a reușit să obțină peste 5% și să intre în CL). Și-a început discursul prin a contesta legalitatea organizării și desfășurării ședinței, invocând faptul că aleșii locali au dat aviz pe proiectele de pe ordinea suplimentară chiar înainte de ședință. După ce i s-a explicat cum stă treaba și și-a dat seama că administrația pe care o știe de la Ghindărești nu e tocmai cartea administrației publice locale, i-a cerut primarului, împreună cu ceilalți useriști care îl însoțeau, să îi predea datele de finalizare a proiectelor și stadiul acestoraceea ce reprezintă un abuz din partea unui subprefect care nu are asemenea atribuții.

Mai mult, subprefectul Vîlcu l-a certat pe primar că nu s-au vaccinat mulți oameni din comună și a cerut explicații în acest sens.

Reprezentația subprefectului s-a încheiat brusc după ce mai mulți consilieri locali l-au acuzat că „face politică”. „Nu vă permitem să veniți aici, în Consiliul Local, pentru a face politică. Dacă vreți să faceți politică, vă duceți la dvs la partid”, i-a transmis consilierul Cătălin Lungu.

Contactat telefonic, subprefectul Mihai Vîlcu ne-a spus că a participat la acea ședință pe persoană fizică, la invitația unui consilier locală căruia nu vrea să îi dea numele și doar pentru a discuta despre vaccinare. Mai mult, acesta neagă că ar fi discutat altceva decât despre vaccinare, lucru contrazis ferm de secretarul ședinței și toți ceilalți consilieri locali: „MINTE!”

„Eu am fost invitat la acea ședință de către un consilier local. Nu pot să îi dau numele fiindcă nici dvs ziariștii nu vă dezvăluiți sursele. Am participat pe persoană fizică, nu în calitate de politician sau subprefect, și nu m-am prezentat ca fiind subprefect. Am participat pentru a vedea care este stadiul vaccinării și cum pot ajuta fiindcă rata de vaccinare este foarte mică, de 8% în comună (n.r. – rata de vaccinare a aflat-o de la primar în cadrul ședinței)., ne-a declarat Mihai Vîlcu.

Întrebat care este rata de vaccinare din comuna sa Ghindărești, unde a fost ales consilier local, subprefectul Vîlcu ne-a declarat că nu știe. „Nu știu cât e în Ghindărești, nici în celelalte localități din județ”.

Despre interesul său aparte, pe persoană fizică, pentru comuna Nicolae Bălcescu, Mihai Vîlcu ne-a declarat că… „trebuia să încep de undeva”, uitând de invitația consilierului căruia nu vrea să îi dea numele și despre care menționase anterior.

Este evident că subprefectul Vîlcu nu știe care îi este menirea într-o asemenea instituție publică și încearcă să își folosească în scopuri politice calitatea de subprefect.

Actualitate